TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0080 „Vántus művészeti program”

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 29.914.161,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Szakközépiskolájáért Alapítvány TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0080 „Vántus művészeti program” című projektjét, mely 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. között valósul meg. A projekt célja nevelési oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása.

A program megvalósításában számos csongrádi intézménnyel működött együtt a szegedi székhelyű alapítvány. Zeneművészeti szakköröket rendeztek a Bokrosi Általános Iskolában, az Ének-Zenei Általános Iskolában, Galli János Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, a Piroskavárosi Általános Iskolában és a Gróf Széchenyi István Általános Iskola és Diákotthonban. A szakköri foglalkozásokat művésztanárok által tartott interaktív hangszerbemutató foglalkozások tették a diákság számára még élvezetesebbé.

Szintén a Vántus Művészeti Program keretében rendezték meg az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak a csongrádi Zeneművészeti tábort 2013. augusztus 5. és 10. között, melynek fő célja a fiatalok művészi kifejezőkészségének fejlesztése, tehetségük kibontakoztatása, művészi ismereteik gazdagítása volt.

A táborban egyéni, illetve kiscsoportos hangszeres órákon vehettek részt a növendékek. A foglalkozásokat hét művésztanár vezette. A nyári tábor nem csak a gyakorlás és tanulás terepe, minden reggel zenész tornán vettek részt a diákok, volt táncház, táborzáró növendék koncert. A Verdi- Wagner évfordulók alkalmából megrendezett versennyel zárult az egyhetes intenzív együttlét, a közös munka és kikapcsolódás.

A „Vántus művészeti program” TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0080 azonosítójú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Sajtóközlemény – Indul a „Vántus művészeti program”
Sajtóközlemény – Zeneművészeti tábor Csongrádon
Csongrádi Hírek – VIII. Zenei Tábor Csongrádon